AMNEZIA

Ai ecte kot në periferitë e qytetit
Duke mos mundur të ngrihej tek yjet
Dëshironte që yjet t’i ulte në baltëDuke menduar shumë
Kishte harruar mendjen
Në tregun e qytetit kishte blerë kos e kajmak
Dhe ishte bërë nevrik që shitësit e kishin lavdëruar qumështinMeqë nuk e donte rrushin
E pinte lëngun e tij edhe kur nuk i pihej
Duke menduar për të djeshmen dhe të nesërmen
Kishte humbur të sotmen e tijAi ecte në periferitë e qytetit
Duke menduar se vetë është qendra
Në fakt, ai vetëm në periferi mund të dukej i rëndësishëmAi ishte prekur nga amnezia e kësobotshme
Prandaj mendonte gjithë kohën veç për sëmundjet e zemrës
Se vetë zemrën e kishte harruar

Fatmir Muja 2007
www.fatmirmuja.com

"Gjithçka nuk është e vërtetë, por e Vërteta është gjithçka." - F. Muja