LATEST ARTICLES

Kur zemra ka dështuar të dojë, mendja do të gjykojë Të metat e veta te secili do t’i vështrojë Zemrat janë pasqyra ku veten e shohim Ashtu siç vetë jemi, të tjerët i njohim Kur tjetrin e fyejmë, e rëndojmë, e shajmë Botës i...

GJUHA

Në Parafillim, në Shfaqjen HyjnoreDy cilësi iu dhanë veç gjuhës njerëzoreMe frymorë të tjerë, kështu s'paska ndodhurGjuhën kanë në gojë, por jo për të folurE gjuha njerëzore kur takon ushqimetPërveç se shijon, flet dhe për shijimetPor ama...

CAK NUK KA ASPAK

Shkova përtej cakut që dikush të arrijë në cakMe cakun që të kuptohet se cak nuk ka aspakEgoja shikon kah toka, shpirti qiellin vështronToka ka caqe e kufij, po qiellin, me çfarë e kufizon?!Ja sa e lehtë...

DIÇ DHE HIÇ

…ah, jo!Në ashk të gjitha shkojnë bashkëS’ka “këtë e dua!”, “kjo s’është për mua!”Germat janë si thërrime buke që nga shpirti thërrmohenPër ushqyerje ndahen, në ushqyerje bashkohenÇdo ndarje është takim, çdo ikje është kthimSi prerja e kërthizës...

DY RRUGË

Në Hartën e ParacaktimitDy rrugë janë, s'bëhen triO me mua në mungesëO me mua në praniPlaga s'vjen për shkak të dhembjesDhembja vjen për shkak të plagësDita vjen për shkak të diellitDielli s'ikën për shkak të natësNë këtë...

Ku ka ndezje, ka dhe dritë

S'ka zemër që nuk ka dritëS'ka dritë që s'dëbon errësirënPo s'guxove ta ndezësh zemrënPër shkak të keqes, ndëshkon të mirënDhe ti je vetë e miraQë je këtu për të ndriçuarNjë kandil që kurrë nuk ndizetVeten ka për...

AS, AS!

As tradhtar, as besnikArmiqësisht bëhesh mikDhe miqësisht bëhesh armikMos u afro, por mos ikDhe kështu, me "as, as"Kur mungon, mungo me masëKur je tepër, mos u dukPor në zhdukje, kurrë mos humbEdhe ndarazi, sikur bashkëS'është gabim nëse...

VETMIM

Ishim afër, por të ndarëJemi larg, por të bashkuarÇdo ilaç mund të ketë vlerëAq sa qenia është lënduarNë vetminë e të gjitha stinëvePa Ty isha, me Ty mbetaVeç përmendjes së Emrit TëndIlaç tjetër në dynja s'gjetaTë gjithë...

DRITA E ZEMRËS

Kur zemrës i mungon DritaSyrit çdo gjë i shfaqet e errësuarPadituri s’do të thotë të mos dishPor të dish në mënyrë të gabuarNga mungesa e Dritës në zemërNuk sheh dritën e asnjë zemreS’të çon padituria në shkurtpamësi,por...

ME DORËN NË ZEMËR

Zemra mund të punojë pa dorënPor dora pa zemrën s’punon dotGjallesat e tjera nuk kanë duarPor asnjëra pa zemër s’gjallon në botëMe dorën në zemër të gjithë përshëndetiQë zemrës sate të mos i hysh në hakMendja kërkon...

AKREPAT PREJ TRËNDAFILI

Akrepa prej trëndafiliOra e të dashurve kaQysh në ParafillimKoha e tyre u ndaKur i mungojnë njëri-tjetritKoha e tyre zgjatetPo a thua me këtë orëMungesa si mund të matet?Do ta ndiesh mor’ i uruarNëse mungesa të dhembNjëri akrep...