Prania e zemrës së dashuruar mbush Tokën dhe Qiejt me rrahjet e saj. Toka nuk ka kufij, përveç atyre që kanë vizatuar njerëzit. Shpirti nuk ka gjini, mirëpo kur ne nuk zotërojmë trupin, por zotërohemi nga trupi, atëherë mbetemi në burgun e një përkatësie. Çdo kufi kërkon mbrojtje. Fshiji kufijtë e mendjes dhe udhëto në Qiejt e mbushur me rrahjet e zemrës sepse me Dashuri njeriu është e tërë bota e pa dashuri njeriu është asgjë në botë. ~ Fatmir Muja