U nisa sot drejt zemrës sate për ta gjetur zemrën time
U nisa sot drejt qendrës, për t’i parë periferitë
Malli i krejt jetës u shfaq sot në qeniet tona
Koha dhe hapësira i ndajnë të dashuruarit vetëm me trup
Le të vdesin trupat, të mos e përjetojnë më ndarjen
Nisja dhe arritja të bëhen Një! ~ Fatmir Muja
10.11.2010