Dashuria është të japësh gjithçka e asgjë të mos marrësh
Të jesh zemërthyer dhe sërish të falësh
Të jesh i lumnuem “pse-në” pa e kuptuar
Të jesh i çmendur me vetëdije të kulluar
Të jesh njëkohësisht në burg dhe i çliruar
Të dish gjithçka e të mbetesh i paditur
Të biesh përdhè e në Qiell të jesh ngritur
Të pendohesh ende pa e bërë gabimin
Të shijosh urinë njëlloj si ushqimin
Në rrugën pa dalje ta vazhdosh rrugëtimin
Të arrish në fund e të mos e gjesh mbarimin. ~ Fatmir Muja

www.fatmirmuja.al 2015