Çaje zemrën e nxirri fjalët që çdo zemre i duhen Ç’punë bëjnë ilaçet që brenda arkave ruhen? Zbriti fjalët e zemrës nga Qielli i Shtatë Ç’dashuronjës je ti që s’bëhesh kurban çdo natë? Të flihet, ë?...
O ti shpirt i ndjeshëm! Vetëm ai çelës që hap drynin është i vlefshëm Një farë sado të jetë e mirë, mirësinë e shfaq vetëm duke mbirë Një lule mban gjithmonë nektarin brenda vetes Por mjalti shfaqet vetëm kur lulja përqafohet prej bletës Një zemër...
S'ka dhembje që nuk tretet dhe nga gjurmët e saj një udhërrëfim që s'mbetet S'ka fjalë të pavlerë, por ka zemra që fjalët s'i kanë ndier, S'ka natë pa fshehtësi, por ka shpirtra të burgosur brenda trupave që s'bien në dashuri Sado të jetë ngrysur qielli, s'ka ditë...
"Bëhu!" tha Dashuria dhe Zemra për të dashur u bë Dielli i jep Tokës, por kurrë nuk i kërkon gjë "Ndizu!" tha Dashuria dhe Dielli u shfaq i përflakur Një zemër që dashuron, mbetet gjithnjë e hapur Për ta ndier se jeta nuk...

FJALËT E NJË KALORËSI (1)

Para se të largohem nga bota, po t’i jap fjalët dhe lotët “Mos u zemëro!” - tha tri herë radhazi, ai që erdhi mëshirë për botët “Në botë jam si kalorësi që pushon nën hijen e nje druri pak, pastaj e braktis...
Kur mungon e vërteta,ngushëllohesh me gjërat që asaj i ngjajnëDhembja e fshehur në zemër,shpaloset nga sytë që për mungesën qajnëDhe sado lotë të rrjedhin,Zjarrin e Dashurisë nuk e fikinPërveç Vetes Sate,të gjithë nga ti do të ikinÇ'është...
Hijet janë dëshmi për dritën, ashtu siç janë dhembjet dëshmi për gjallërinë. Sa më i gjallë të jesh, aq më thellë do të ndiesh. I dashur mund të jesh duke qenë i ndjeshëm dhe i paditur, por...

KRIPË E SHEQER

“Shkruaj!” u urdhërua dhe shkroi kalemi Nga uji e balta u bë Ademi Pastaj Havaja nga brinja e tij Iu shfaq Ademit për t’i bërë shoqëri Burri ia del vetëm?! Aman çfarë thua? Po as në xhenet...
Gjërat mund të vjetërohen, por çdo hedhje shikimi mbi to është i ri. Shikimet tona ndaj gjërave nuk vjetërohen kurrë sepse gjërat ekzistojnë për ne e jo ne për gjërat. Kur ne i vështrojmë njerëzit si gjërat,...
Ti që gjakun e ke bërë ngjyrë për ta shkruar Poezinë e GjallëPër fjalët e tua e gjithë ekzistenca ndien mallPër Lutjet e tua Qiejt qajnë e Toka nga mallëngjimi çahetEdhe kur largohesh nga bota, ajo nga...