Kur të mungon e vërteta,ngushëllohesh me gjërat që asaj i ngjajnëDhembja e fshehur në zemër,shpaloset nga sytë që për mungesën qajnëDhe sado lotë të rrjedhin,Zjarrin e Dashurisë nuk e fikinPërveç Vetes Sate,të gjithë nga ti do të...
Hijet janë dëshmi për dritën, ashtu siç janë dhembjet dëshmi për gjallërinë. Sa më i gjallë të jesh, aq më thellë do të ndiesh. I dashur mund të jesh duke qenë i ndjeshëm dhe i paditur, por...

KRIPË E SHEQER

“Shkruaj!” u urdhërua dhe shkroi kalemi Nga uji e balta u bë Ademi Pastaj Havaja nga brinja e tij Iu shfaq Ademit për t’i bërë shoqëri Burri ia del vetëm?! Aman çfarë thua? Po as në xhenet...
Gjërat mund të vjetërohen, por çdo hedhje shikimi mbi to është i ri. Shikimet tona ndaj gjërave nuk vjetërohen kurrë sepse gjërat ekzistojnë për ne e jo ne për gjërat. Kur ne i vështrojmë njerëzit si gjërat,...
Ti që gjakun e ke bërë ngjyrë për ta shkruar Poezinë e GjallëPër fjalët e tua e gjithë ekzistenca ndien mallPër Lutjet e tua Qiejt qajnë e Toka nga mallëngjimi çahetEdhe kur largohesh nga bota, ajo nga...
Sa fjalë janë fshehur brenda zemrave, jo se nuk mund të thuhen, por se me thënien e tyre nuk shpalosen gjendjet e zemrave që njohin, por mbeten të panjohëshme. Fjalët s’thonë gjë për dashurinë, edhe pse nga dashuria burojnë....
Për trupin e etshëm, qendra është aty ku uji ndodhet Zemra në prani të të dashurit, edhe pse rreh më shpejt, nuk lodhet, Për shkak të dashurisë shpirti e vë trupin në lëvizje, Mjafton ta kujtosh...

VARGJE NGA BARIU I VETMUAR

Digju o qiri deri në agun e mëngjesit të ri Digju derisa lapsin me shkop ta ndërroj sërish i vetmuari bari Edhe nëse lapsi në vend të bojës është mbushur me gjakun e trupit tim Vargjet...

HIÇ

Gjaku udhëton në damarë derisa zemra pulson Kur zemra të ketë ndaluar, edhe gjaku ndalon Udha e udhëtari brenda teje ndodhet Trupi i lodhur fle, por zemra nuk lodhet Ashtu si zemra gjakun e bën të udhëtojë Ka diçka që zemrën e bën të...
Ti çoban për gjendjen tënde Mos e bëj me faj askënd Paske ruajtur dhent nga ujku Që t'i çosh në barkun tënd E ç'kujdes na qenka ky Të jetosh veç për ushqim Ç'të dallon ty nga...