O NJERI I MIRË!

O njeri i mirë! Nuk do të jesh i mirë për të gjithë Ashtu si mjalti që nuk do jetë i ëmbël për të sëmurët Edhe nëse je pafundësisht i mirë Nuk do të jesh i...

DINI E IMANI

Ujin e zjarrin, Tokën e ajrin dhe krejt gjithësinë brenda e kam Të gjithëve u takoj por i asnjërit nuk jam Unë kurrë nuk kam lindur e as kurrë nuk vdes Por trupi im është lindur...

TESBIHËT E HUMBUR

Bismilah!Lapsi që shkruan, dëshmi shkrimin ka Gjithçka mban një emër, por emri nuk është gjithçkaTi je qenia e vetme që të gjithë Emrat të janë mësuarPo s’jetove për t’u lartësuar, mbetesh i poshtëruarPrit! Nuk ke përse...

NATËN E MIRË!

Kur ishe larg, afër të ndjeja, kur ishe afër nuk të gjeja, Vullkani i zemrës vlonte brenda qenies e zjarri i tij m’i digjte stinët pa ty Çdo ditë të shihja me zemër se s’të shihja dot...

RRËNJË E GJETHE

Ndarja e gjetheve nga pema dëshmon për bukurinë e takimitMalli i tyre për rrënjët shpalos fshehtësinë e degëzimitKur gjethet bien nga degët, te rrënjët prehjen gjejnëNga rrënja janë ushqyer, rrënjën e ushqejnë. ~ Fatmir Muja
Njeriut i është dhënë zotësia të miqësohet me të gjitha gjallesat në tokë dhe të mbizotërojë mbi to, mirëpo, sado miqësi e dashamirësi të na shprehin gjallesat e tjera, nuk mund të na buzëqeshin. Megjithëse ndërtimi anatomik...
Hapësira nuk mund të shkatërrohet kurrë, ajo vetëm mund të errësohet nga muret. Sa më shumë mure, aq më pak dritë. Sa më pak dritë, aq më pak jetë. Muret na mbrojnë nga diçka, por në mungesë...
Ç’kemi? Meqë jemi këtu dhe kështu si jemi, Doja të ta kërkoja një nder të vogël A mund të ma bësh një vend në zemrën tënde? Sepse duke më mbajtur në zemër gjithë jetën Nuk mund...

KAFJA E TIRONËS

Kjo dynjo prej dritës mbahetDrita kurrë prej prushit s’ndahetE në prush kafja kur piqetMos me rujt, ene digjetMe u djegë kafja, ej vAllahMe u djeg zemra ō gjynahSe kur zemrën e merr flakaE humb’ shijen ene kafjaPo kush s’digjet,...
Kur zemra ka dështuar të dojë, mendja do të gjykojë Të metat e veta te secili do t’i vështrojë Zemrat janë pasqyra ku veten e shohim Ashtu siç vetë jemi, të tjerët i njohim Kur tjetrin e fyejmë, e rëndojmë, e shajmë Botës i...