BURRI ME DY GRA

Mezi kam pritur ta rrëfej këtë gjë Është diçka që në heshtje më nuk mund ta lë Njëherë një burrë kishte dy gra Njërën Ahirete, e tjetrën Dynja Trupi e shpirti ia donte sevdanë Herë me Ahireten e herë me Dynjanë Bobo Haj medet, ç’e...
Ç'të duhen librat aman? A duke lexuar dhembjes do t'i bësh derman? Ti mund ta takosh në libra fjalën melhem, Por, po nuk ia dhe trupit melhemin, plaga do të të dhemb Ore, ti lexo se...
Asgjë nuk është e cekët kur ti je i thellësishëm Me mungesën tënde bëhesh edhe më i pranishëm Dashuria është Diell, edhe kur s’e ndien që ngroh Dije se Drita e Tij është e pranishme kudo....
Të gjitha vjeshtat e Tokës, zemrën me gjethe ma mbuluan Ata që u deshën me trup, u larguan Ata që u deshën me shpirt, u bashkuan Gjoksi m’u hap për të gjitha ngjyrat e stinëve ...

LULJA

Ndonjëherë pyetjet janë dhimbje e përgjigjet ilaç për t’u shëruar Ndonjëherë prania jote nuk çmohet deri sa ti të kesh munguar, Pergjigjet më të mëdha në jetë janë ato që mund t'i kthesh pa fjalë Ca zemra do ta ndiejnë mungesën tënde, atëherë kur shohin se...

KOMPASI

I ngulitur në Pikën që askujt s’i ngjan Vizatoj rrathët që janë të ngjashëm Çdo rreth i vogël mbetet brenda të madhit Po nuk pati të brendshëm, s’mund të ketë të jashtëm Nga pika filloj, tek pika mbaroj Çdo gjë që rrethoj, nuk e...
Ashtu si hekuri në zjarr që merr cilësinë e nxehtësisë Një zemër që gjithnjë lutet, bëhet Pasqyrë e Gjithësisë Në zemrën e dashuruar nuk gjen vend për t’u grindur Asaj s’i duhen mendimet për ndjenjat...
Çdo mendim është farë që në Kopshtin e Zemrës mugullon Sapo mendon për diçka, gjithçka tjetër harron Kujtimet të vrasin e shpresat kohën ta humbasin Të gjallë janë veç ata që kohën me zemër e masin...

DY

Kur të dy grinden, asnjëri s’binden Kur njëri qetësohet, tjetri dorëzohet Kur të dy zemërohen, të dy lëndohen Kur njëri fal, të dy shërohen Kur mund të jesh shërues dhe i shëruar A duhet të jesh...

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!