Mos u nis i fundit, mos arrij i pari
Fillimet dhe fundet nuk janë te shtegtari
Mes teje dhe tjetrit kur nis krahasimin
Egoja do trillojë fundin dhe fillimin
Edhe pse pranë vetes edhe të tjerë ke
Në rrugëtimin tënd ti i vetëm je
Nga hapat e të tjerëve, gjurmët e tua s’mbeten
Udhëto me të tjerët, por qendro me veten! ~ Fatmir Muja