1. Bismilah!
 2. Lapsi që shkruan, dëshmi shkrimin ka
 3. Gjithçka mban një emër, por emri nuk është gjithçka
 4. Ti je qenia e vetme që të gjithë Emrat të janë mësuar
 5. Po s’jetove për t’u lartësuar, mbetesh i poshtëruar
 6. Prit! Nuk ke përse të ngutesh se ngutja të bën të vonohesh
 7. Nuk mund ta gjesh zemrën tënde nëse nuk dashurohesh
 8. Dashuria nuk ndodh për shkakun se ti do të nxitosh
 9. Ajo të zgjon ty, ti nuk mund ta zgjosh
 10. Ajo të zbulon ty, ti s’mund ta zbulosh
 11. Do të jesh i përmbushur vetëm kur të jesh bosh
 12. Sytë me të cilët po lexon këto germa, s’janë bërë pse ti je ngutur
 13. Edhe mbasi janë bërë, s’janë hapur gjer në çastin e duhur
 14. Çdo qelizë e trupit ngjizet në kohën e vet
 15. Asgjë s’mund të humbasësh se asgjë s’të përket
 16. Çdo trup është bërë për shpirtin e tij
 17. Çdo zemër është bërë për Dashuri
 18. A mund të mos ia japësh zemrën zemrës që do ta dashurosh?!
 19. Gjërat që i quan të humbura, janë gjërat që është dashur t’i dhurosh,
 20. Kujtimet s’janë çastet më të bukura, por çastet që s’mund t’i harrosh?
 21. Çastin kur qave për herë të parë, si mund të mos e kujtosh?
 22. Në barkun amnor kur je ushqyer, a je uritur për t’u rritur?
 23. Kur me aftësinë për të thithur ke lindur, a ke qenë i përndritur?
 24. Ti, apo një pikë uji ta bëjë trupin tënd ka ditur?!
 25. Përse nxiton kur për të gjitha këto ke pritur?
 26. A kaq pak vlekan për ty çastet më të rëndësishme?
 27. T’i harrosh gjërat më të bukura, a s’bëhet jeta e bezdisshme?
 28. Nëse vetëkujtimi nuk të bën të qash
 29. Dhe nëse vetë Mendjen në mend s’do ta mbash
 30. Qenia jote e bukur do të dënohet me harresë
 31. Në këtë Ekzistencë do të mbetesh pa festë
 32. Festo që nga Hiçi u bëre Gjithçka
 33. E gjithë ekzistenca thotë SubhanAllah!
 34. Nur!
 35. Syri pa dritën nuk ka vlejtur kurrë
 36. Zjarri del nga guri, dritë e bën çdo gur
 37. Dritën s’mund ta njohësh, pa Dritë s’mund të shohësh
 38. Me zjarr mund të digjesh, pa zjarr s’mund të ngrohesh
 39. Zjarr është dashuria, ngrohtësi i jep botës
 40. Sikur Dielli digjet edhe thelbi i Tokës
 41. Zjarrin e shpalosin dy gurë të përplasur
 42. Nuk e di ç’është djegia, zemra që s’ka dashur
 43. Pa Zjarrin e Qiellit, zjarr në Tokë nuk sheh
 44. Po s’e njohe veten, askënd nuk e njeh
 45. Po s’e gjete veten, askënd s’mund ta gjesh
 46. Po s’ndenje me veten, shoqëri s’do të kesh
 47. Nëse njëmendësisht ti e do dikë
 48. Në zjarr do të hysh të digjesh për të
 49. Asgjë s’ke humbur se asgjë s’ke pasur
 50. Këtu je shfaqur vetëm për të dashur
 51. Të thuash “kam humbur diç”, nuk është e përshtatshme
 52. Se Tokën ku frymon e ke gjetur të gatshme
 53. Gjynahu më i madh është koha e humbur
 54. Ç’dashuri është ajo që gjumi e ka mundur?
 55. Çasti i humbur për një të dashuruar
 56. Është ai kur Të Dashurin nuk e ka kujtuar
 57. Në dashuri s’pyetet “tani nga t’ia mbaj?”
 58. Ti nuk mund të zgjedhësh, je i zgjedhuri i saj
 59. Pyetjet dhe përgjigjet në Dashuri s’vlejnë
 60. Kuptimi u duhet atyre që s’ndiejnë
 61. Aty ku gjykohet, s’mund të dashurohet
 62. E humbur është zemra që s’falënderohet
 63. Ilaçi me dhembjen në trup kur takohet
 64. Vdesin së bashku që trupi të gjallërohet
 65. Përveç Dashurisë, tjetër ilaç s’ka
 66. Çdo qelizë kumbon Elhamdulilah!
 67. Ashk
 68. Domethënë edhe kur ndahesh të jesh bashkë
 69. Ta ndiesh lëvizjen në gjak, në mish, në asht
 70. Se pa lëvizje s’ka nisje, pa nisje s’ka rrugëtim
 71. Pa Dashuri edhe me veten je në kundërshtim
 72. Pa Dashuri zemra jote kundër teje pulson
 73. Duke gjykuar të tjerët, të metat e tua tregon
 74. Nuk vdes si luan, dikush që si dhelpër jeton
 75. Nuk është trëndafil ai që me gjemba s’të shpon
 76. Për bukurinë e Jusufit, si Zulejhasë le të të ikën mendja
 77. Më mire të gabosh në dashuri, se sa të jesh pa ndjenja
 78. Të gabosh duke dashur, i bie të jesh i marrë
 79. Edhe kur s’je bashkë, s’pranon të jesh i ndarë
 80. Nëse kështu dashurohet një qenie që ha e pi, dhe ushqimet i nxjerr jashtë
 81. Dhe sado e madhe qoftë dashuria, vdekja trupat s’i le bashkë
 82. Atëherë, zemra le të mësojë nga fëmija që nga gjiri i nënës është ndarë
 83. Kur qumështi i ndalohet, ushqehet me gjëra që s’i ka njohur më parë
 84. Kur tjetrit i thua “të dua”, çfarë do te qenia e tij
 85. Fytyrën që do të rrudhet e dheu do t’i bjerë mbi?
 86. Trupin që do të bëhet ushqim për gjallesat e nëndheshme?
 87. Zërin që do të humbasë, sado që të ketë thënë fjalë të prekshme?
 88. Apo shikimet që me mbylljen e syve do të bëhen të pandjeshme?
 89. Si mund ta duash Hyjnoren nëse një njeri të vetëm ta duash s’ke mundur?
 90. Çastet janë si kokrra tesbihësh, pa dashuri çdo çast është i humbur
 91. Çdo kokërr është e këputur nëse nuk je lutur
 92. Çdo çast dashuria mund ta bëjë të bukur
 93. Ndarje s’mund të quhet nëse dhembje s’të ngjall
 94. Takim s’mund të quhet nëse s’të shton mall
 95. Nëse dashuron çdo çast kur je zgjuar
 96. Edhe në gjumë zemra ka për të dashuruar
 97. Nëntëdhejtë e shtatë vargje sa këto dy s’kanë vlerë:
 98. Kënaqu në parajsë e digju në ferr
 99. Askund nuk mungon Allahu Ekber!

Fatmir Muja
Shtator 2019