Zemra mund të punojë pa dorën
Por dora pa zemrën s’punon dot
Gjallesat e tjera nuk kanë duar
Por asnjëra pa zemër s’gjallon në botë
Me dorën në zemër të gjithë përshëndeti
Që zemrës sate të mos i hysh në hak
Mendja kërkon kohë për t’i njohur njerëzit
Por për njohje zemrës i duhet shumë pak
Mendja bën pyetjet dhe vetë përgjigjet
Por s’i ndihmon zemrës kur nga jeta digjet
Atyre që zemrën një herë ta kanë gjuajtur
Mos ua jep dorën se s’kanë për të ta ruajtur. ~ Fatmir Muja