I bukur bëhet rrugëtimi kur bëhesh vetmitar
Edhe kur nuk shoqërohesh, ti mbetesh i pandarë
Brenda zemrës sate ke tokën dhe qiejt
Ti je më i fuqishmi nëse je i drejtë
Në Detin e Ekzistencës, rri ishull i vetmuar
Sado të lundrojnë barkat, në ty kanë për t’u zbarkuar. ~ Fatmir Muja