BURRAVE PO, GRAVE JO

Kjo nuk është një poeziEdhe pse si e tillë njihetEdhe pse ka një shkruesMund të thoni "shkruesi s'i dihet"Nuk i prishet hiç kuptimiStrofë për strofe po e ndaveËshtë e shkruar veç për burratPor lexohet më shumë prej...
Secili ka fatin e vetQë në qenësi është ngjizurGjarpërit s'i duhen këmbëtNë tokë për të lëvizurUrithit s'i duhen sytëE peshku syhapur është gjithmonëÇ'ka njeriu amanqë me zemrën e tij lufton?Kush ka luftuar të...

PREHJE APO DEHJE?

Kush përmbys sofrën e ashkutDhe i ndjell zemrës trishtimeE lë veten të pangopurI lë zogjtë pa thërimeÇ'mund të pritet nga një zemërQë lë sofrën të përmbysurEdhe pse do të lind dielliDo ta ketë ditën të ngrysurKush në...

KOKRRA E FUNDIT E SHEQERIT

Në sofër të ashkut, ku vetë ushqimiI thotë ngrënësit “Faleminderit!”Kishte ngelur në një gotëKokrra e fundit e sheqeritVeç një pikë ëmbëlsieNga xheneti ra në dynjaQë atëherë asnjë ashikRehati në zemër s’kaKaq e shijshme kur është pika,A thua...

ROB I LIRË

Po nuk e dite kush jeTë tjerët do të ta japin përgjigjenPor kur ti të jesh djegurTë tjerët me ty s’do të digjenPërgjigjet e të tjerëvePër ty nuk mund të vlejnëSe me zemrën tëndeTë tjerët s’dashurojnë, as...

LOTËT E ASHIKËVE

Lotët që s'i ka parë askush veç Atij që lotët i ka bërëDo të marrin përgjigje nga ekzistenca e tërëDashuronjësit lindin për të festuar dhe festojnë duke vdekurE pajetë është çdo zemër që dashuria s'e ka prekurTë...
Kur toka të jetë veshur me lule e bletët me to të jenë takuarDhe poshtë rrënjëve të tyre, trupi i mbjellë të më jetë thelluarE bukur do të bëhet stina nga malli i atyre që më deshënTë...
Kur ikin dashuronjësit nga dynjajaMblidhen të gjitha ditët dhe qajnëSe ç'ka në zemrat e tyreAs malet, as detet s'mund ta mbajnëMblidhen të gjitha lutjetSi bletët që në zgjua zukasinDhe Emrin e të DashuritNë Tokë dhe në Qiej...

RRISKU DHE MISKU

Kur qëndis Hyjnorja dheunE ia sjell tokës pranveratS’ka një bimë që inatosetPse më shumë rriten të tjeratAsnjë lule nuk ndien ziliPse një tjetër ka aromëBashkë ujiten edhe rritenDhe në paqe janë gjithmonëNë këtë shfaqje të Të DashuritCa...

KUR THUA “TË DUA!”

Kur tjetrit i thua “të dua!”Ç’do te tjetri vërtet?Fytyra e tij e sotmeNesër e tillë s’do të jetë“Të dua” nuk është ndjesiËshtë vetë thelbi i qeniesO hyr brenda zemrës së tjetritO vendos tjetrin brenda zemrësNëse do trupin...